https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБойко Рашков поема службите и СРС-тата

Бойко Рашков поема службите и СРС-тата

Бойко Рашков от “Продължаваме Промяната” поема ръководството на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. Това съобщи председателят на парламента Вежди Рашидов по време на днешното заседание.

Комисията се председателства на ротационен принцип за една парламентарна сесия според числеността на парламентарните групи, уточни Рашидов. Досега начело на спецзвеното бе Даниел Митов от ГЕРБ.

Председателят на парламента Вежди Рашидов представи справка за органите, чиито мандат е изтекъл и за които Народното събрание следва да проведе избори за попълване на състава. Сред изброените длъжности са избор на председател, заместник-председател и секретар на Комисията за разкриване на документи и обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателни служби на Българската народна армия, избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни, избор на главен инспектор към Инспектората на Висшия съдебен съвет, избор на 10 инспектори към Инспектората на ВСС, избор на член на Надзорния съвет на Агенцията по публичните предприятия и контрол.

Народното събрание следва да проведе процедури за избор на управител и подуправители на БНБ, на управител на Националния осигурителен институт, на двама съдии от Конституционния съд, на членове на Фискалния съвет, на председател на Сметната палата, на председател Комисията по публичен надзор, на Комисията за защита от дискриминацията и на Комисията за финансов контрол.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X