https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниЕвродепутати предлагат отпадане на таксите за преминаване по Дунав мост

Евродепутати предлагат отпадане на таксите за преминаване по Дунав мост

До края на годината България и Румъния трябва да влязат в Шенгенското пространство, в противен случай ще останат в политическата периферия на Европейския съюз. Това е позицията на евродепутати от българска и румънска страна, които се срещнаха на Дунав мост при Русе.

За да се стопят опашките на граничните пунктове и да се подобри връзката между двете държави, те предложиха на София и Букурещ да премахнат и таксите за преминаване по Дунав мост. Идеята е тези такси да отпаднат още преди влизането ни в Шенген.

“Имаме конкретни очаквания от правителствата на Нидерландия и Австрия. Същото важи и за нашето правителство. Очакваме до края на годината България и Румъния да влязат в Шенген. Противното означава да останат в политическата периферия на ЕС”, заяви Илхан Кючюк.

От своя страна Каталин Друла от “Съюз за спасение на Румъния” се обърна към правителствата на съседните страни с призив. “Махнете таксата по Дунав мост, не бива да я има. Така или иначе в Шенген трябва да бъде премахната, независимо дали за коли или камиони. Искаме да видим свободно движение, без опашки”, каза той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X