https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИкономическият министър прогнозира ръст в цените на горивата

Икономическият министър прогнозира ръст в цените на горивата

Цените на горивата ще се покачат, ако бъде изпълнен 30-дневният срок, записан в проектозакона за дерогацията, който трябва да прекрати, преди договореното, доставките и преработката на руски петрол. Това заяви министърът на икономиката Богдан Богданов преди заседанието на Икономическата комисия в парламента и посочи, че са необходими поне 12 месеца, за да бъдат осигурени дългосрочни договори за нови количества петрол, извън доставките през “Босфора”:

“Реалистичният срок е 12 месеца или 1 октомври 2024 г. да отпадне дерогацията. Рисковете се големи особено за 30-дневния срок както е заложено в момента. Не мога да прогнозирам какви биха били точно цените, но цените ще се повишат значително и тук трябва да се каже, че ще има и възможности за спекула и може би недостиг дори на горива”.

Алтернативи за доставка има и през Черноморския регион, и извън него, съобщи министър Богданов, но подчерта, че тези количества трябва да бъдат договорени на време, за да се обезпечи производственият цикъл на рафинерията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X