https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНикола Минчев: Случилото се днес беше очаквано

Никола Минчев: Случилото се днес беше очаквано

„Гласуването на промените в Конституцията не събра нужните 180 гласа, което беше очаквано. Имахме заявката на БСП, „Възраждане“ и „Има такъв народ“, че няма да подкрепят. Въпреки това две трети от народните представители ги подкрепиха, което означава, че процедурата продължава по „бавната писта“, каза в предаването „Лице в лице“ зам.-председателят на Народното събрание от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Никола Минчев.

„След два месеца отново ще бъде поставен за гласуване законопроектът, когато и 160 депутати ще са достатъчни, за да бъде приет на първо гласуване. Това, което се случи днес, беше очаквано“, добави той.

„Дебатът беше дълъг и премина предимно в конструктивен тон. Промените в съдебната власт са това, за което се говори отдавна и ние водим публичен дебат. Промените, които сме предложили са решителни. Това, в което се целим, е, че с предложените промени да установим независимостта на съда и независимост и отчетност на прокуратурата. Ще вземем предвид становищата, които са постъпили в Конституционната комисия и становището на Венецианската комисия“, подчерта Минчев.

„Чух възражения по отношение на част към министрите, не ги намирам за основателни. В това управляващо мнозинство има партньори. За да има смяна на министъра след ротацията, трябва да има съгласие от всички страни, както и от Николай Денков и Мария Габриел, които са ротационни премиери. Не съм съгласен с тезата за ниско качество на работата на един министър. Не е задължително той да е в социалните мрежи или пред обективите, за да се каже, че той работи добре“, подчерта Никола Минчев.

Според него важното е да си вършат работата.

„Логично е зад едно правителство да стои мнозинство. Ако то се загуби, правителството пада, Вече го видяхме“, коментира той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X