https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПеевски за вота на недоверие: Пълен цирк, ДПС ще подкрепи единодушно кабинета

Пеевски за вота на недоверие: Пълен цирк, ДПС ще подкрепи единодушно кабинета

“Притеснително е всичко, което се случва в момента – зверскитя тероризъм, който беше упражнен от Хамас към Израел. Ние трябва да окажем пълна подкрепа на Израел в тази ситуация след това, което се случи.

За България към момента ни казаха, че няма пряка заплаха, може би единствено миграционен натиск, но ще ни информират допълнително. Казаха, че към момента няма нещо, което да е притеснително за нас, казаха, че всичко е под контрол. Службите трябва да са изключително бдителни в тази ситуация”, коментира депутатът от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента след след заседание на председателския съвет, на което е била обсъдена националната сигурност в контекста на войната срещу Държавата Израел и войната в Украйна.

Попитан за коментар на дебатите по вота на недоверие към правителството, той посочи: “Пълен цирк, който беше ненужен – губим времето и парите на данъкоплатците”.

Пеевски поясни, че от ДПС ще подкрепят кабината единодушно.

В отговор на въпрос дали е трябвало да има Консултативен съвет за национална сигурност, а не консултативна среща при президента вчера, депутатът от ДПС отбеляза:

“100% трябваше да има. В такава ситуация трябва да има пълно обединение. Да разделяме властите е абсурдно, беше излишно да има два съвета. Това се случи, защото партийните лидери не бяха на другия съвет”.

Попитан чия е вината това да се случва, Делян Пеевски каза:

“Вината е на всички институции, че не са го координирали. Аз бях на срещата в качеството си на народен представител”.

Той коментира, че съдейки от това, което са докладвали службите на председателския съвет, може да се каже, че са си свършили работата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X