https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусия напуска Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити

Русия напуска Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити

Депутатите в Държавната дума на Русия гласуваха единодушно на първо четене законопроект, с който се оттегля ратификацията на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити. Очаква се законопроектът да бъде приет окончателно на пленарното заседание в четвъртък.

Законопроектът беше подготвен от комитета по международни въпроси по разпореждане на председателя на Думата Вячеслав Володин. 439 от общо 450 депутати станаха вносители на документа, което е своеобразен рекорд в историята на долната камара на руския парламент.

Володин написа в профила си в “Телеграм”, че Русия ще направи всичко необходимо за защитата на своите граждани и за запазването на глобалния стратегически паритет. По време на участието си в годишната среща на дискусионния клуб “Валдай” на 5 октомври президентът Владимир Путин заяви, че за разлика от Русия, която е подписала и ратифицирала договора, САЩ само са го подписали.

След това говорителят на Кремъл Дмитрий Песков поясни, че евентуалното оттегляне на ратификацията не означава възобновяване на ядрените опити.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X