https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedБойко Борисов в Русе: Малко срам да имат! Три години нищо. Нито...

Бойко Борисов в Русе: Малко срам да имат! Три години нищо. Нито магистрала, нито летище, нито понтон! Било каквото било. Вече ще бъде както беше

Бойко Борисов пристигна в Русе за да подкрепи кампанията на ГЕРБ за местни избори.

Събитието бе открито с кратко слово на Пламен Нунев, който представи кандидатите за кметове на ГЕРБ за Русе и общините в областта.

Той покани да се качат на сцената представителите на листата на ГЕРБ за община Русе.

Думата бе дадена на Димитър Славов, кандидат-кмет на община Бяла. Той изтъкна, че е неоспорим факт, че общините, управлявани от кметове на ГЕРБ, са се променили към по-добро. “Цялата област се промени благодарение на правителствата на господин Бойко Борисов. На 29-ти общините смятаме да свършим работата още на първия тур. Вярваме, че ще бием навсякъде. Време е Русе да влезе в правилния коловоз! Победа с номер 7!”, заяви Славов.

На сцената излезе Иван Иванов, кандидатът за кмет на Русе. Той благодари за доверието, оказано му от ръководството на ПП ГЕРБ и лично от лидера Бойко Борисов.

“Извинете ме, чувствам вълнение, но тук виждам хора, които са убедени. Убедени в това, че трябва да продължим заедно, да надградим постигнатото от ГЕРБ. Благодаря ви, мили хора! През целия си смислен живот съм работил с хора, управлявал съм големи колективи и осъзнавам, че зад един управленец трябва да стои армия от специалисти, хора, които знаят какво и как да се направи. Това са тези хора. Благодаря ви!”, заяви видимо развълнуван Иван Иванов.

Той засегна проблема с водния цикъл, който остава недовършен, въпреки изтегления заем и подчерта отново, че ГЕРБ знаят какво да направят и могат да го направят: “Да гласуваме анблок на 29-ти за кмет и общински съветници”.

Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова взе думата и сподели: “Приятели, изпитвам смесени чувства. За поредната битка, в която ще докажем себе си. Но и това, че нашите кандидати изискват не само политическа воля и подкрепа, но и много сериозен финансов ресурс”.

Атанасова не пропусна критиките си към политиката на финансовия министър Асен Василев, който вкарва държавата във финансова спирала. “И когато преди три години ги наричахме аматьори, не ги давахме сметка, че ще управляваме с тях в едно правителство. През 2025 г. дългът се очаква да бъде 60 милиарда. Това означава, че Хемус не се знае кога ще бъде завършен Че прословутият път, който касае нашия регион, Русе-Търново не се знае как ще бъде плащан. Не се знае какви ще са възможностите за здравни и социални услуги. За съжаление това е истината. И ние години наред печелим с нея. Защото никога не сме спестявали истината на нашите членове, симпатизанти, на хората, които ни подкрепят”, заяви тя.

Десислава Атанасова не спести критиките си към местната власт, които “оказват подкрепа на господин Асен Василев”: “Защото не се знае какво ще се случи, ако продължават свободните му съчинения пред международните медии за това какво ще се случи например с “Лукойл”. А до този момент “Лукойл” не е внесъл и една стотинка в бюджета. Следващата седмица ще внесем проект за отмяна на дерогацята на “Лукойл”. Считаме, че трябва да въведем най-либералния режим за съхранение на горива и държавата да си назначи особен представител”.

На сцената след бурни аплодисменти излезе лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Той кавалерски прикани дамите от трибуната да седнат на местата си и се пошегува: “И който е играл футбол и го боли крак, също да си седне”.

“Уважаеми русенци, три години спахте. Осигурих ви парите, а нямате път. Кой ви е виновен? Чакайте, ами Еконта, нали осигури летище, полет до Скопие. Това забравихте ли го, русенци? Прогресивна общественост. И накрая – 4 часа път. Ни летище, ни мост, ни път. Къде ви е понтона? Три години го правиха, няма го”, заяви Борисов.

“Идвам в Русе със смесени чувства. Имам основание за това”, допълни той.

И трябва да ви кажа, че Десислава Атанасова израсна толкова много, че е фактор.

Русе даде и най-младия, образован и симпатичен депутат в парламента (посочвайки Георги Кръстев), отбеляза Бойко Борисов.

Той не спести критиките си към ПП-ДБ: “Малко срам да имат! Три години нищо. Нито магистрала, нито летище, нито понтон!”.
“Тука знайни и незнайни олигарси да ми дават оценка. Било каквото било. Вече ще бъде както беше”, заяви той.
“Кандидатите на ПП имаха министър. На транспорта. Къде ви е транспортът, освен километричните опашки и тирове. На електронните технологии – къде са ви. И на съобщенията, при които Български пощи си заминаха при това управление”, отбеляза емоционално Борисов.

Той обърна внимание на прословутия 3% дефицит при управлението на ПП: “Всичко това минава през джоба ни… Бяхме най-голям износител на ток и на оръжие по времето на госпожа Нинова. Те имаха всички възможности, нас ни нямаше, ние бяхме в арестите. Никой не им пречеше. Резултатите са нула”.
“Чух софийският кандидат за кмет на София Терзиев, да се обръща към Хекимян да го пита защо София била събрала 90% от данъците А Десислава Атанасова казва, че София не е събрала 1 милиард данъци. И той пита Хекимян що София не ги е събрала. И докато си говорим всичко това, в Израел и Палестина гинат невинни хора. Хамас направи ужасен терористичен акт. Войната в Украйна става все по-кръвопролитна. Стотици хиляди загинаха и това е 21 век”, коментира Борисов.
“Между първо и второ четене си пробутаха един текст, който ни скарва с всички съседи. И специално за агенция ПИК изяснявам – не сме се съгласявали добросъседството с Турция, Унгария, Словакия, Австрия. Защото от две от тях зависим пряко за Шенген”, отбеляза лидерът на ГЕРБ.
“В колко е самолетът за София, пошегува се той – дали можем да литнем или пак така ще си караме. То не е смешно бе, хора. Летище, авиолиния – Русе-София, 2,5 млн. се отпуснаха от Министерски съвет, за инфраструктура. Първи полет София-Скопие. Страховити новини! Ама едни дълги репортажи, то е чудо, как се лети над Кюстендил ли, откъде ще заходи, къде и как ще кацне. Един полет и цръц! Един полет беше, а на мене ми го натяквате! И ми натяквате лъжи при това, на които хиляда пъти съм отговорил! Що? За да съсипете ГЕРБ”, заяви емоционално Борисов.
“Докато ни чегъртахте, ГЕРБ бях само аз. Сега имам такава армия зад мен, че действително могат и без мен. И ако им попаднете в ръчичките без мене, на моите опоненти казвам, на тези криви хора, ще ви попилеят, повярвайте ми. Те нямат респекта и уважението, които аз демонстрирам към вас. Нямат страх и от посолствата дори. Защото минаха през много, много изпитания. И когато знаеха, че е несправедливо, че със сърце и душа са работили, за градовете, за държавата си, платени и външни и вътрешни олигарси нанесоха тази щета. Ако днешният проблем с електронните рецепти беше по времето на министър Десислава Атанасова, тя нямаше да остане…Само заради медиите казвам – в Министерство на здравеопазването ГЕРБ няма и зам.-министър дори. 100% на ПП и ДБ, плюс шефа на НЗОК, пак излъчен от тях. Така че като не искат да разясняват, хората да си направят изводи. Ако аз бях в Русе, единственото, което щях да направя, е да върна кмет на ГЕРБ, за да се довършат нещата, които до момента не се случиха”, заяви Бойко Борисов.
Той допълни, че Русия няма по-голям приятел от ПП и ДБ, защото над 6 милиарда от българския джоб са отишли към Руската федерация: “И доказателство за това се намира в Националния статистически институт. Към днешна дерогация има, и бензинът и нафтата минаха три лева. Пък който иска да си подаде оставката за това, че искаме да върнем парите на българите и да не отиват в посока Руската федерация, нека си я подава”.

“Помните ли, имаше един министър на културата, който пожелаваше “Щастлив петъъък, щастлив уикенд. Да ви е щастливооо”. Стягайте се, генерале, и докажете, че русенци са били първите, които са подавали сигнали, че в България нещо не е наред. И сега дайте такъв сигнал!”, заяви в заключение Бойко Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X