https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниИзраелската армия е навлязла в северната част на Ивицата Газа

Израелската армия е навлязла в северната част на Ивицата Газа

Израелската армия съобщи, че е навлязла в северната част на Ивицата Газа и е разширила военните си операции с пехота и бронираната техника в обсадения палестински анклав, докато засилва атаките си срещу „Хамас“.

„Израелските сили все още са на терен и продължават войната“, заяви военният говорител Даниел Хагари, без да навлиза в подробности.

Досега израелските войски извършваха кратки нощни акции на територията на Газа и се връщаха в Израел.

Израелската армия нанесе удари срещу командири на „Хамас“, включително ръководители на морските и въздушни сили на групировката. Хагари заяви, че това ще позволи на силите на терен да се бият срещу отслабен враг.

Хагари каза също, че Израел разширява хуманитарните усилия и ще разреши на камиони с храна, вода и медикаменти да влязат в южната част на Газа.

Иначе и през нощта израелската армия е осъществила серия от нападения и сухопътни операции по цели в Газа.

През нощта Израел е нанесъл 150 удара по подземна инфраструктура в Газа, за която се смята, че е управлявана от „Хамас“.

Тел Авив вярва, че там се намират и бойците на групировката. За ударите по подземната инфраструктура Израел са използвали „проникващи бомби“. Те се наричат така, защото първо проникват дълбоко в земята и след това експлодират.

Тежки сражения се водят в северната част на Ивицата Газа в Бейт Ханун. Според „Хамас“, сухопътната операция е започната, но Тел Авив не е обявявал официално началото й.

Поради недостиг на линейки местните жители транспортират ранените до болницата с личните си автомобили.

Междувременно хиляди протестираха в Ню Йорк за спиране на огъня в Газа. Демонстрантите блокираха за кратко гара, а полицията извърши арести. Същевременно на Тайм Скуеър бяха поставени 220 празни маси за вечерята на Шабат в знак на съпричастност със заложниците на „Хамас“. Празни маси бяха наредени и в Берлин.

Всичко това е на фона, че петък вечерта Израел обяви, че Сухопътните сили на Израел „разширяват военните си операции“. Израелските военни призоваха жителите на град Газа да се преместят на юг.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X