https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВаня Григорова: Ще бъда първата, която ще поздрави Терзиев, когато съдът реши,...

Ваня Григорова: Ще бъда първата, която ще поздрави Терзиев, когато съдът реши, че тези резултати са законосъобразни

До последно ще се борим за всеки глас. Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние – това означава между 3 0000 и 5 000 гласа. Ще бъда първата, която ще поздрави г-н Терзиев, когато съдът реши, че тези резултати и начинът, по който бяха постигнати, са законосъобразни. Това заяви на брифинг Ваня Григорова.

„Изборните резултати са почти готови, на сайта на ЦИК една малка част от резултатите не са публикувани, макар че вече имаме решение на ОИК. Данните, ако са истински, показват, че има двойно увеличение на хората, които са повярвали в нас и са ни подкрепили между първи и втори тур. Действителният ръст вероятно е още по-голям“, добави тя.

“Срещу нас беше впрегнат целия властови, финансов, технически ресурс, с който разполага сглобката в лицето на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Въпреки това, водим в 13 от 24 района”, посочи още Григорова.

“Надеждата остава жива, а свободата е на една ръка разстояние. На една ръка разстояние означава между 3000 и 5000 гласа”, каза още Ваня Григорова.

“Ще бъда първата, която ще поздрави Васил Терзиев, ако и когато съдът реши, че тези резултати и начинът, по който бяха постигнати, са законосъобразни”, заяви тя.

Председателят на градския съвет на БСП Иван Таков коментира, че са върнали надеждата на непредставените граждани на София. “Нямаме право да спрем дотук и да се откажем, ще водим битка за всеки глас, както го правим през цялата компания. Ще използваме всички законови средства, заяви Таков. Извършваме проверка протокол по протокол, имаме достатъчно основания да оспорим крайния резултат на изборите, допълни Таков.

По думите му Васил Терзиев трябва да благодари на “Възраждане” за крайния резултат. “Очаквам с нетърпения в следващия Общински съвет техните съвместни действия”, заяви Таков.

Бившият зам.-министър на електронното управление Благовест Кирилов от своя страна заяви, че ще използват всички законови средства и всички грешки, които са допуснати в изборния процес. По думите му имат достатъчно основания, за да оспорим крайния резултат от изборите.

“Няма да допуснем победата да бъде открадната”, категоричен бе Кирилов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X