https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБоровоДанаил Ковачев към местната власт в борово: Бъдете смели и имайте ясна...

Данаил Ковачев към местната власт в борово: Бъдете смели и имайте ясна управленска визия

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет в община Борово се състоя днес. Тържествената учредителна сесия беше открита от областния управител Данаил Ковачев и на нея присъства и неговият заместник Георги Георгиев.

„След като получихте доверието на своите съграждани, сега е време да работите с още по-голяма отдаденост и готовност, за да може общината да продължи напред. От решенията, които ще вземете през следващите четири години, зависи с каква скорост ще се развива Борово“, каза Ковачев.

Той посъветва управниците отсега да си поставят приоритети и да ги следват, за да могат в края на мандата си да бъдат удовлетворени от свършеното, а населените места от общината да просперират.

“Следвайте желанията и нуждите на хората и не забравяйте, че ключът към превръщането на всяко населено място в по-добро място за живот е добрата чуваемост между обществото и местната власт. Затова обаче са необходими смислени дискусии и отговорни решения, далеч от дребнотемието и популизма. Пожелавам Ви както и досега да бъдете смели и да имате ясна управленска визия. Без значение дали решенията са трудни, то съм убеден, че ще направите най-доброто в името на жителите на община Борово“, допълни още Ковачев.

Той изрази благодарност към всички участници в подготовката и провеждането на изборите за безпроблемното им протичане.

„Уверявам Ви, че както и досега, в лицето на ръководството и екипа на Областна администрация – Русе ще срещате партньор, на който винаги можете да разчитате“, заяви областният управител.

Общинският кмет, 13-те общински съветници и кметовете на населени места получиха удостоверенията за своя избор от председателя на Общинската избирателна комисия Донка Янкова. След полагането на клетвата, прозвучаха химнът на Република България и този на Европейския съюз. Новоизбраният кмет на община Борово Валентин Панайотов получи символично ключа на общината от председателя на Общинската избирателна комисия. Панайотов е и първият кмет в историята на града, който печели изборите за кмет за трети пореден мандат.

Съгласно представените и обработени протоколи на всички секционни избирателни комисии стана ясно, че три партии ще имат представители в местния парламент. Това са ГЕРБ, БСП за България и ДПС. Над половината от местата в местния парламент са за ГЕРБ. От общо 13 места ГЕРБ получава 7, БСП за България – 4, а ДПС – 2.

След тайно гласуване по време на първото заседание на Общинския съвет, водено от най-възрастния общински съветник Светломир Мишев, бе взето решение начело на местния парламент за втори пореден път да застане Пламен Симеонов. Както кметът, така и председателят на Общинския съвет бяха категорични, че трябва да се загърбят политическите различия и преди всичко да се работи за благото на хората.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X