https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБСП се съмнява за конфликт на интереси при министър Тагарев

БСП се съмнява за конфликт на интереси при министър Тагарев

“Имаме съмнения за много жесток конфликт на интереси между семейството на министъра на отбраната Тодор Тагарев и обществена поръчка, обявена от Министерството на отбраната още през октомври 2021 г.”, заяви депутатът от БСП проф. Румен Гечев на брифинг в парламента.

“Поръчката е за доставка на безпилотни летателни системи „Терес-02“. Една година и 10 месеца след обявяването на поръчката и само един месец, след като Тагарев поема поста министър на отбраната, за изпълнител на поръчката е избрано обединението „Български безпилотни летателни системи“. Изпълнителен директор на една от фирмите в това обединение, „Телерис“ ООД, е съдружник със съпругата на г-н Тагарев в друга фирма – „Проком“ ООД. А самият Тодор Тагарев все още фигурира като консултант в сайта на тази фирма”, добави Гечев.

Той подчерта, че стойността на поръчката е около 11 млн. лв. и че има информация, че от кабинета на министъра на отбраната са се опитвали да оказват натиск върху дирекцията, свързана със сделката, за промяна на стойността на проекта.

„Тази информация е проверима и говори за много много остър конфликт на интереси на министър Тагарев, тъй като една огромна поръчка на Българската армия отива в ръцете на хора, които са свързани с неговото семейство“, категоричен бе проф. Гечев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X