https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЛовешката прокуратура поема делото за смъртта на Ферарио Спасов

Ловешката прокуратура поема делото за смъртта на Ферарио Спасов

По разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, делото срещу шофьора, причинил катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, ще бъде иззето от прокуратурата във Велико Търново и ще бъде изпратено за разследване от прокуратурата в Ловеч.

Това се очаква да се случи още този следобед, информират от прокуратурата.

Днес прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна от ареста Начо Пантелеев, е извикан за обяснение в кабинета на главния прокурор. Преди минути той влезе на среща при Сарафов.

Йордан Кожухаров беше извикан при Сарафов още вчера, малко след като стана ясно, че на причинилия катастрофата Начо Пантелеев е повдигнато обвинение, но не е задържан, въпреки твърденията на очевидци, че при хлъзгав път е ударил колата на футболния треньор с много висока скорост.

Преди да влезе при Сарафов Кожухаров обясни лаконично защо е решил да пусне Пантелеев срещу подписка

“Делото няма експертиза и скоростта не може да бъде определена на този етап от разследването. Преди да излезе експертиза не можем да обвържем това нарушение със скоростта, с която се е движела колата. Даже не можем да кажем каква е била тя. Основното нарушение, за което сме повдигнали, е загубата на контрол – поради мокрия път и едната гума най-вероятно е забуксувала, а колата се е отклонила при изпреварване вдясно и се е реализирало ПТП-то”.

Кожухаров отрече твърдения в медиите, че книжката на Пантелеев не била отнета, както и че не му е била наложена забрана да напуска страната.

Адвокатът на обвиняемия за катастрофата Начо Панталеев от Лясковец заяви междувременно, че клиентът му не се укрива и ще съдейства на разследващите. Вчера следобед Панталеев беше пуснат от ареста с най-леката мярка “подписка”, без да му бъде отнета шофьорската книжка и без да получи забрана да напуска страната.

Почти денонощие след постановяването на тази мярка той е призован да предадем книжката, обяви адвокат Венцислав Фоти и допълни, че все още няма насрочена дата обвиняемият да даде показания за катастрофата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X