https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниИвановоДанаил Ковачев към кмета на Иваново Георги Миланов: Жителите на общината оценяват...

Данаил Ковачев към кмета на Иваново Георги Миланов: Жителите на общината оценяват направеното до момента

Четвърти мандат започва издигнатият от ГЕРБ за кмет на община Иваново Георги Миланов. Още на първия тур на местните избори той получи над 71% от действителните гласове, което е една от малкото категорични победи в страната. Разликата между него и останалия втори на изборите надвишава 50%.

Днес Миланов, кметовете на кметства и общинските съветници положиха клетва по време на първата тържествена сесия на Общинския съвет, свикана от областния управител Данаил Ковачев. На заседанието присъства и неговият заместник Георги Георгиев.

„Поздравявам Ви за доверието, което получихте на изборите! То доказва, че жителите на общината оценяват направеното до момента. Иваново трябва да се развива, а постигнатото дотук трябва да се надгражда с общи усилия. Сигурен съм, че ще се справите с предизвикателствата пред Вас, но преди всичко бъдете принципни и честни в диалога помежду си“, каза Ковачев в обръщението си.

„Пожелавам Ви да бъдете запомнени като добри хора, а Вашето управление като пример за ефективност. Убеден съм, че и занапред, както и досега, ще се стремите всички решения да бъдат в полза на гражданите“, допълни областният управител.

Той призова кметовете и общинските съветници да не позволяват лични или партийни интереси да надделеят над дълга им към обществото и да не слагат бъдещето на общината на заден план или на изчакване, защото както сами ще се убедят следващите 4 години ще минат бързо, а на тях са им възложени много надежди.

Не на последно място областният управител сподели, че допълнително положително въздействие върху развитието на общината ще окаже изграждането на магистралата между Русе и Велико Търново, която ще преминава много близо до Иваново.

Ковачев увери представителите на местната власт, че и в бъдеще могат да разчитат на него и екипа му и благодари на всички, ангажирани в изборния процес за добрата работа и гарантирането право на вот. Той посочи и водещата роля на председателя на Общинската избирателна комисия Галинка Кирилова.

Общинският кмет, 13-те общински съветници и кметовете на населени места получиха удостоверенията за своя избор от председателя на Общинската избирателна комисия Галинка Кирилова. Новоизбраният кмет на община Иваново Георги Миланов получи символично ключа и огърлицата на общината от временно изпълняващия длъжността кмет Пламен Дончев.

От своя страна Георги Миланов бе категоричен, че за него това е изключителна отговорност и се ангажира през следващите 4 години да надгражда постигнатото до момента.

„Свършиха политическите боричкания и ние оттук нататък сме длъжни да продължим да защитаваме интересите на жителите. Не трябва да има политически пристрастия, длъжни сме да бъдем единни, защото така ще сме по-успешни и перспективни. Само когато сме заедно можем да защитим вота на гражданите и да им покажем, че отговорността, ангажираността, експертизата и практиката, която имаме, ще бъдат в полза на община Иваново. Доверието, което ни гласуваха жителите на общината, ни прави още по-отговорни“, допълни кметът на Иваново и даде ясна заявка, че ще работи за решаването на всеки проблем пред жителите на общината.

Съгласно представените и обработени протоколи на всички секционни избирателни комисии стана ясно, че три партии ще имат представители в местния парламент. Това са ГЕРБ, БСП за България и ДПС. Повече от 60% от местата в местния парламент са за ГЕРБ. От общо 13 места ГЕРБ получават 8. БСП за България ще имат трима представители в местния парламент, а ДПС – двама.

След тайно гласуване по време на първото заседание на Общинския съвет, водено от най-възрастния общински съветник Никола Пеков, който е от ГЕРБ, бе взето решение начело на местния парламент за пети път, от които четвърти пореден, да застане Мариян Драшков от ГЕРБ.

От своя страна той пожела на колегите си успешен мандат, както и да изпълнят обещанията си пред избирателите. „Нека заедно да работим за развитието на общината и да имаме късмет“, призова Драшков. Драшков бе избран за председател на Общинския съвет с пълно единодушие.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X