https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияОстава бедственото положение в Шуменско

Остава бедственото положение в Шуменско

Бедственото положение заради силния вятър продължава в 6 общини на Шуменска област. В Каолиново, Никола Козлево, Венец, Хитрино, Каспичан и Нови пазар, работят екипите за отстраняване на повредите в електрическата мрежа. Поради липса на електричество е нарушено водоподаването в 6-те общини. Всички пътища са отворени, по третокласната пътна мрежа в северната част на областта движението е при зимни условия.

Бурята е прекършила електрическите стълбове, скъсала е обледените проводници и населените места в община Нови пазар са без ток повече от 36 часа.

Хората вече чистят улиците от нападалите клони и листа, а екипи на енергоснабдителното дружество работят по отстраняване на повредите. В село Енево са доставени новите стълбове, които ще заменят прекършените от бурята.

“Вчера бяха докарани нови стълбове. Снощи по тъмно беше забит първия стълб. Чакаме да дойдат да забият и другите. Надяваме се до довечера да се пусна тока и на другата част на селото”, заяви кметът на село Енево Антон Борисов.

Алтернативно електричество има само в социалните заведения в Нови пазар.

“Следим работата на всички институции, както и отстраняването на повредите по населените места. В град Нови пазар електричеството е възстановено, работи се приоритетно да се възстановят населените места, за да има вода, понеже липсва вода”, каза заместник-кметът на община Нови пазар Аян Мехмедов.

Поради усложнената обстановка днес ще бъде неучебен за учениците от най-засегнатите общини.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X