https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаРибарски: Ако Калин Стоянов носеше политическа отговорност към ПП-ДБ, щеше да подаде...

Рибарски: Ако Калин Стоянов носеше политическа отговорност към ПП-ДБ, щеше да подаде оставка

“Кабинетът и министрите в него трябва да осъзнават и носят своята политическа отговорност”, коментира в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS народният представител от ПП-ДБ Радослав Рибарски.

Той уточни, че всяка партия, която подкрепя законопроектите на правителството, ясно е заявила посоката, която следва. Според него чрез разговори се намира изход от всякакви ситуации.

Рибарски добави, че рискове с прекратяване на дерогацията има, затова срокът трябва да бъде ясно следван.

„До март месец трябва да се подсигурят доставки. Това трябва да се случва с дългосрочни договори. Ако цялото търсене в страната зависи от внос, вероятно ще имаме проблеми. През годините е постигната голяма зависимост от производството и горивата, произвеждани в рафинерията. Очаквам това да доведе до разместване на пазара на горива. Март месец изисква пълна мобилизация. В момента намаляват количествата руски нефт, които се обработват”, каза той.

Рибарски добави, че няма значение кой поема политическа отговорност за министър Калин Стоянов.

„ПГ на ПП-ДБ беше потресена от кадрите, които видяхме на протестите. Ако той носеше политическа отговорност към ПП-ДБ, щеше да подаде оставка, която му беше поискана от групата. Ще видим какво ще произведат разговорите между Денков и Стоянов. ПГ на ПП-ДБ ясно изрази възмущение от случилото се”, каза той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X