https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАтанасова свиква извънредно Комисията по вътрешна сигурност

Атанасова свиква извънредно Комисията по вътрешна сигурност

“На 22.11 /сряда/ от 14.30, свиквам извънредно заседание на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред за изслушване на министъра на вътрешните работи, на главния секретар на МВР, на заместник-главния секретар на МВР, директора на главна дирекция “Национална полиция”, директора на СДВР, директора на главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ и директора на дирекция “Инспекторат” във връзка с осъществената охранителна дейност на заявения мирен протест срещу ръководството на БФС, проведен на 16 ноември 2023 г”, съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова във Фейсбук.

Припомняме, че след протеста миналия четвъртък заваляха сигнали за полицейско насилие над хора, участвали в мероприятието, както и на случайни минувачи.

Вчера премиерът Николай Денков изрази готовност да си подаде оставката, ако вътрешният министър Калин Стоянов категорично не припознае полицейското насилие по време на протеста на футболните фенове и не го осъди по категоричен начин.

Според Денков е имало превишаване на полицейски права пред Националния стадион. ГЕРБ и ДПС защитиха Стоянов и заподозряха политически интереси зад искането на ПП-ДБ за неговата оставка. Двете партии категорично заявиха, че не искат оставката на вътрешния министър.

В неделя Стоянов коментира клиповете с насилие така: „Аз категорично се обявявам против такова поведение”. Според Калин Стоянов исканата му оставка е заради недопуснат опит за вмешателство в работата му от страна на Кирил Петков. По-рано днес МВР шефът заяви: “В много телефонни разговори Петков опитваше да се намесва в дейността и кадровата политика на МВР.”

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X