https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДенков: Калин Стоянов тръгна в правилната посока, надявам се да извърви този...

Денков: Калин Стоянов тръгна в правилната посока, надявам се да извърви този път докрай

“Спортният министър има моята пълна подкрепа. Не знам защо му искат оставката, но аз не съм видял нито една причина той бъде критикуван”, заяви премиерът Николай Денков пред журналисти на летище София, където посрещна българските състезателки по шахмат, завоювали европейската титла при жените.

Денков коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, според когото спортният министър Димитър Илиев трябва да се раздели с поста си.

Николай Денков нарече българските състезателки по шахмат „красиви умове“ и обеща подкрепа за спорта.

„Трябва да се научим да ги ценим и да им помагаме. Исках просто да им покажа, че има кой да ги види. Беше изключително приятно да видя колко голям е интересът към тях. Заслужават го“, каза премиерът. „Пари за българския шах ще има, когато се оправи шахматна програма с федерациите. Знаете, че има проблем с федерациите. Знаете, че лиценз има само едната от тях, в която не са тези състезатели. Това, което е изключително важно, е, че те успяха да се съберат, да направят отбор за европейското първенство, защото можеше и този момент да се изпусне. Разбрахме се с тях да направим среща до края на седмицата, за да видим какво може да направим за федерациите“, посочи още той.

На журналистически въпрос как ще завърши шахматната партия между него и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, на когото от „Продължаваме промяната“ поискаха оставката след ескалацията на протеста на футболни фенове на 16 ноември, Денков отговори: „Не искам да правя аналогия между едното и другото. Да забравим политиката днес, утре ще говорим за политика“.

Все пак министър-председателят се спря да коментира днешния брифинг на министър Стоянов, който заяви, че няма да толерира никакви форми на насилие, включително и от страна на полицаите, превишили правомощията си.

„Вчера казах, че ако министърът продължава да си затваря очите и да замазва проблемите, щях да си тръгна. Министърът тръгна в правилната посока. Надявам се да извърви този път докрай“, каза Николай Денков.

Премиерът поздрави служителите на МВР, които, по думите му, са се държали професионално по време на протестите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X