https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаМария Габриел: Политическият представител на ГЕРБ в това правителство съм аз

Мария Габриел: Политическият представител на ГЕРБ в това правителство съм аз

Политическият представител на ГЕРБ в това правителство съм аз. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Мария Габриел, като отговори на журналистически въпрос, свързан с изявлението на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. По-рано той заяви, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е бил „подаден като експерт от ГЕРБ“ при съставянето на настоящото редовно правителство.

Мария Габриел посочи, че разговорите при съставянето на правителството са водени между нея и настоящия премиер Николай Денков.

„Всеки един министър, който е намерил мястото си в това правителство, е одобрен от двамата. Много е важно в такава ситуация да погледнем какво бихме искали да се направи. Днес разбирам много ясно, че и министърът на вътрешните работи, и аз, и премиерът акад. Денков проявяваме нулева толерантност към насилието”, коментира Габриел. Тя подчерта, че заедно с премиера и вътрешния министър са на мнение, че свършилите добре своята работа полицаи по време на протестите трябва да бъдат поздравени, но тези, които са превишили правомощията си, трябва да понесат отговорност.

“И тримата казваме “не” на каквото и да било насилие. Ние за това сме правова държава, за това имаме фундаментални принципи“, каза Габриел.

Борисов: Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и премиерът Денков

Вицепремиерът подчерта, че до този момент Министерството на вътрешните работи е показало „солидни и убедителни резултати“ по темата за присъединяване на страната ни към шенгенското пространство.

Важно е да останем обективни и прагматични, и да мислим кое е добре за България и за българските граждани, призова още Мария Габриел.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X