https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниМинистърът на икономиката ще открие българо-румънска бизнес конференция в Русе

Министърът на икономиката ще открие българо-румънска бизнес конференция в Русе

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и румънският му колега – министърът на иĸoнoмиĸaтa, пpeдпpиeмaчecтвoтo и тypизмa Щефaн-Paдy Oпpя ще открият българо-румънска конференция на тема: „Обединена Европа – един път към икономическа сигурност и устойчива интеграция“.

Във форума ще участва и областният управител на Русе Данаил Ковачев, за когото основен приоритет в дейността е облекчаване режима на преминаване през ГКПП „Дунав мост“ и създаване на икономически предпоставки за увеличаване на печалбите на фирмите, инвестирали в региона.

Основната тема ще бъдат загубите за региона и за инвеститорите от отлагането на приемането на двете държави в шенгенското пространство през погледа на двустранните чуждестранни търговски камари.

Очаква се да бъдат обсъдени още икономическото бъдеще на областта, ключови инфраструктурни проекти, както и добрите практики между бизнеса.

На събитието ще присъстват инвеститори, представители на чуждестранния и местния бизнес и на търговски камари на двете страни.

Поканени са още евродепутати, представители на дипломатическия корпус, както и на местната власт.

Форумът се организира от Министерството на икономиката и индустрията на Република България и Министерството на икономиката, предприемачеството и туризма на Република Румъния.

Събитието ще се състои в четвъртък от 11:00 часа в зала „Европа“ на Доходното здание в крайдунавския град.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X