https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиПърви кадри на затрупаните от 10 дни в Хималаите работници

Първи кадри на затрупаните от 10 дни в Хималаите работници

Първи кадри на 41 работници, блокирани в тунел в индийския щат Утаракханд бяха заснети с помощта на ендоскопска камера, поставена в нова тръба, пробита в тунела в понеделник.

Спасителите използваха тръбата, за да спуснат на работниците първата им топла храна от дни насам. Досега те се прехранваха със закуски, изпращани през по-тясна тръба, поставена първоначално.

Инцидентът стана сутринта на 12 ноември в района на Хималаите. Работниците бяха затрупани, след като планински тунел се срути, докато работеха по изграждането на магистрала до град Утаркаши, Северна Индия. Скоро след това бе установен контакт с тях и оттогава им се осигуряват кислород, храна и вода.

В понеделник вечерта спасители вкараха малка камера, прикрепена към гъвкав кабел в тръбата и я използваха, за да заснемат хванатите в капан мъже.

Един от тях помоли работниците да се появят пред камерата и да се усмихнат и да махат – може да се види как работниците отговарят на инструкциите.

Той също така им казва, че скоро ще бъдат спасени. Спасителните екипи проучват всички възможности за изваждане на затрупаните мъже, като не е изключва да потърсят и международна помощ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X