https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСашо Диков по повод оставката на Борислав Михайлов: Не трябва да му...

Сашо Диков по повод оставката на Борислав Михайлов: Не трябва да му се вярва на нито една дума

“Подобен сценарий сме гледали преди 4 г. След това, когато Бойко Борисов падна от власт, каза, че се връща и започнаха съдебни битки”, каза в предаването “Лице в в лице” журналистът Сашо Диков по повод подадената днес оставка от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

“На този човек просто не трябва да се врява на нито една дума. Той неслучайно каза, че подава оставка, а Конгресът на БФС да реши дали да я приеме. А уставът е такъв, че и ЦСКА, и Левски и Горно Нанадолнище имат по един глас, гласовете им тежат еднакво”, заяви Диков.

“Затова тези недоразумения, които от 18 г. ръководят футбола у нас, още са на постовете си. И тъй като повечето клубове се ръководят от хора, които са на ръба, между светлото и тъмното, за тях Боби Михайлов е много удобен, защото той не изисква от тях да спазват много правила”, добави журналистът.

“В нашия футбол ще настъпи коренна промяна само когато Бойко Борисов бъде осъден за корупция. В Румъния има два осъдени премиера, в Хърватия – футболно чудо, бившият премиер беше осъден на 8 г. затвор за корупция, в Словения бившият премиер беше осъден на 2 г. затвор. В Сърбия има министри, арестувани за корупция, сред които министри, в Гърция двама бивши премиери са разследвани за корупция и министърът на отбраната е осъден. А тук записът “Ало, Ваньо например”, за което се лежи в затвора между 3 и 8 г. завърши с едно голямо нищо. Прокуратурата не търси отговорност”, подчерта Сашо Диков.

“Не може да сложим някакъв ред във футбола, ако не се сложи ред в големите правила. Нашият футбол е в плен на корупцията. Въпросът е да дойдат хора, които да вкарат нещата в някакви прилични граници”, каза още журналистът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X