https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаВенко Сабрутев: Държавният бюджет означава политики, а президентът работи срещу хората

Венко Сабрутев: Държавният бюджет означава политики, а президентът работи срещу хората

“Държавният бюджет означава политики, т.е. ако президентът наложи вето, то това би означавало, че той върви срещу българите”, каза в предаването „Лице в лице“ депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев.

„Чух неверните твърдения на г-жа Нинова. Тя явно не е чела внимателно Закона за държавния бюджет. Ние даваме над един милиард лева повече за здравеопазване. И тук искам да попита дали за вас има значение дали заплатата ви е 1000 лв. или 2000 лв.? Винаги има значение, защото колкото по-голям финансов ресурс използва системата, толкова ще бъде по-добре“, каза той за обвиненията на БСП, че в „увеличения бюджета за здраве не се включва никаква реформа“.

Според него по-големият бюджет ще гарантира, че хората няма да чуват репликата „Няма направления за специалист“, когато отидат при джипито си. Той е категоричен, че преди това системата на здравеопазването е била недофинансирана, а сега вече е добре финансирана.

„Другото, което трябва да кажем, е, че имаме смяна на фокуса – от болничната в доболничната помощ, защото ние трябва да работим на ниво превенция, а не да лекуваме тежки заболявания като диабет и рак“, каза още Сабрутев и допълни, че това ще стане с повече пари за превенция.

Депутатът от ПП-ДБ коментира и сектор „Образование“, като припомни, че още с миналия бюджет е гласувана рекордна инвестиционна програма в тази посока.

„Дадохме 580 милиона лева допълнителни средства за детски ясли и градите, за училищата. Порите бяха насочени към изграждането на детски площадки, плувни басейни и спортни салони. Увеличихме и средствата за хранене в детски ясни и градините“, поясни той.

Венко Сабрутев опроверга и твърденията на президента Румен Радев, че „бюджетът е авантюристичен“.

„Винаги когато президентът заговори за държавния бюджет, трябва да се припомняме, че именно неговият служебен финансов министър говореше за фалит на държавата. А самият той, през служебните си кабинети, не внесе бюджет и остави българските граждани да се борят сами с рекордната инфлация“, каза още той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X