https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНинова: В този бюджет няма политика, няма нищо

Нинова: В този бюджет няма политика, няма нищо

“БСП няма как да подкрепи бюджета за 2024 г., защото в този бюджет няма политика, няма нищо. Да, има с над 1 млрд. лева повече за здравеопазването, но какво променя това? Здравноосигурените лица ще спрат ли да си доплащат в болниците; болниците ще спрат ли да бъдат търговски дружества? Нищо не се променя, този бюджет не променя модела”, заяви в студиото на „Лице в лице“ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

По темата с избора на председател на Столичния общински съвет Нинова посочи, че има три варианта за действие.

Първият е принципен и това е да бъде избран най-възрастният общински съветник за председател, в момента не знам кой е той. Вторият вариант е безпринципният, който имам усещането, че наблюдаваме, а именно със скрити договорки. И третият вариант, радикалният, е нови избори за общински съветници. При всички положения трябва да се вземат бързи оперативни решения, коментира Нинова и допълни, че от БСП няма да подкрепят кандидатурата на Борис Бонев.

Лидерът на социалистите внесе и повече яснота около новия лявоцентристки патриотичен фронт с участието на БСП и още 16 формации. По думите на Нинова в новата коалиция ще има партии, които споделят обща идеология.

В нея обаче няма да влезе „Левицата!“, тъй като Нинова обясни, че през цялата кампания формацията е работила срещу БСП.

„Левицата!“ не е поканена в този съюз. Левицата в почти цялата страна на тези избори работи срещу БСП – издигане на паралелни кандидати, които са членове на БСП, разцепление на структури на БСП. Играха грубо срещу нас“, разкри Корнелия Нинова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X