https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниВетовоОбщина Ветово отмени бедственото положение

Община Ветово отмени бедственото положение

Усложнената зимна обстановка на територията на област Русе се нормализира постепенно. Във всички осем общини от региона продължават възстановителните дейности, като най-усложнена е обстановката в Две могили и Борово, където въведеното бедствено положение остава.

Община Ветово отмени бедственото положение, което бе обявено там от 26 ноември.

Вчера по искане на областния управител Данаил Ковачев за овладяване на усложнената ситуация в Две могили се включиха военни и специализирана техника. Освен в разчистването на снегонавяванията, военнослужещите помагаха за премахване на паднали дървета и клони и осигуряване на бърз достъп на служителите на Електроразпределение – Север до най-проблемните участъци. Екипите от състава на Сухопътните войски, снабдени с водоноска, осигуриха продукти от първа необходимост на хората от населените места в общината.

Към момента все още изцяло без вода е село Обретеник, намиращо се в община Борово. В боровско проблеми с водоподаването има и в Екзарх Йосиф. Същевременно в четири населени места от община Борово продължава да има проблеми и с електрозахранваето. Това са Обретеник, Екзарх Йосиф, Горно Абланово и Волово. В Две могили частични проблеми с водоподаването има в Могилино, Пепелина и Помен.

Най-усложнена с електроподаването там е обстановката в Широково и Пепелина. Към момента никъде в региона не се налага намеса от страна на армията. Навсякъде продължават дейностите на екипите на Електроразпределение – Север и ВиК за преодоляване на последствията.

По последни данни проблеми с електрозахранването продължава да има в около 15 населени места от региона.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X