https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЖителите на Червена вода настояват за обезщетения заради липсата на електричество

Жителите на Червена вода настояват за обезщетения заради липсата на електричество

Русенското село Червена вода недоволства срещу енергоснабдителното дружество. Заради прекараните дни без ток жителите на Червена вода настояват за обезщетения. Кметът Владимир Димитров каза, че вчера следобед е възстановено електрозахранването и до последната къща.

Местен жител, който настоява за обезщетение, разказа пред Nova, че преди това една седмица не е имало ток заради профилактика, общо 9-10 дни не е могъл да работи. Затова настоява за декември енергоснабдителното дружество да поеме сметката за ток заради пропуснати ползи.

Хората в селото масово недоволстват заради техни извънредни разходи и повредени уреди. Всеки ден токът спира по 3-4 пъти, разказаха местните жители.

На запитване на NOVA от Енерго-про казават, че електрозахранването в Червена вода е възстановено още в понеделник, а при „непреодолима сила” не възниква задължение за изплащане на обезщетение. Ще бъде изготвено уведомление обаче до местните жители, в което да се разясни как те могат да си потърсят правата, каза още кметът Владимир Димитров.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X