https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЕкоактивисти от Русе ще протестират на първата копка на магистралата днес

Екоактивисти от Русе ще протестират на първата копка на магистралата днес

Недоволни от реакцията на държавните органи по отношение чистотата на въздуха над града русенци подготвят протест пред премиера акад. Николай Денков, става ясно от публикации в социалните мрежи.

Протестната акция ще се проведе на планираната за днес първа копка на автомагистралата Русе – В. Търново, на около 1,5 км след ж. п. прелеза на Гара Бяла, по пътя от Бяла към Ценово. Освен премиера, на тържеството ще присъстват още министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков и заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова, областните управители на Русе и Велико Търново – Данаил Ковачев и Ивайло Здравков, народни представители, кметове от региона, представители на строителя и надзора.

Екоактивистите планират да образуват автоколона, която да се придвижи до мястото на първата копка и там да разпънат протестни плакати, чрез които да изразят недоволството си от бездействието на екоминистерството и свързаните с него институции по въпроса за замърсяването на въздуха над Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X