https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаСимеон Сакскобургготски: Трябва да мислим преди всичко за България и да вярваме...

Симеон Сакскобургготски: Трябва да мислим преди всичко за България и да вярваме в нейното бъдеще

“Трябва да мислим преди всичко за България и да вярваме в нейното бъдеще”, заяви пред БГНЕС бившият министър-председател /2001-2005 г./ и цар на България /1943-1946 г./ Симеон Сакскобургготски.

Бившият министър-председател коментира липсата на национален дебат в тези трудни времена, в които България се намира в близост до тежки геополитически конфликти.

„Трябва да сме по-спокойни, да мислим преди всичко за страната, а после за политически цели“, каза той. Според него трябва да има повече диалог и по-малко агресивно отношение.

„Повече вяра в бъдещето на България и повече взаимоотношения, които да почиват на християнските ценности“, призова Симеон Сакскобургготски.

Той присъства на молебен за здраве на българския патриарх Неофит в столичния храм „Света Троица“, за чието построяване е дал пари неговият баща цар Борис III. На българския патриарх Симеон Сакскобургготски пожела „с божия воля да се възстанови час по-скоро, а ние да гледаме интересите на България“.

Днес в цялата страна се отслужват молебени за здравето на главата на Българската православна църква, в „Света Троица“ той бе отслужен от Белоградчишкия епископ Поликарп.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X