https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаМария Габриел: Мисля, че просто е въпрос на време Народното събрание да...

Мария Габриел: Мисля, че просто е въпрос на време Народното събрание да си свърши работата

“Мисля, че просто е въпрос на време Народното събрание да си свърши работата”, каза вицепремиерът и външен министър Мария Габриел пред журналисти по повод ветото на президента Румен Радев върху споразумението за предоставяне на бронирана техника на Украйна.

“За мен е важно да бъдат видяни мотивите и от малкото, което видях, мога да изразя съжаление за това решение. Доколкото ми е известно отпадналата необходимост се е случвала по време на служебните правителства и не ми е ясно да са взимали мерки, те да бъдат използвани в други ситуации, така както са цитирани”, коментира Габриел.

“Решението беше съгласувано с МВР, с необходимите структури, за да бъде много ясна позицията на България. Този дебат ще доведе до това отново да бъде успокоена България и гражданите за отпадналата необходимост и много ясно да заявим своята позиция на солидарност с Украйна”, добави тя.

Попитана дали очаква ветото да бъде отхвърлено, Габриел заяви: „На фона на преди това случилите се дебати, не очаквам промяна в позицията на Народното събрание“.

Относно блокираните български граждани на летище в Мюнхен заради метереологичната обстановка Мария Габриел посочи, че на място е консулът на стараната ни. Тя заяви, че е обсъждано с първия възможен полет те да се приберат в България. Следим ситуацията отблизо и сме реагирали абсолютно навреме, каза Габриел.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X