https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиГДБОП свали от интернет клипа с образа и гласа на държавния глава

ГДБОП свали от интернет клипа с образа и гласа на държавния глава

Главната дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) свали от интернет пространството фалшив видео клип с образа и гласа на държавния глава, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР).

По-рано днес от прессекретариата на президента съобщиха, че президентската институция е информирала компетентните органи относно разпространяван в социалните мрежи клип, който злоупотребява с образа и гласа на държавния глава в мнима реклама на „Лукойл“ и имитира репортаж на Нова телевизия.

От МВР посочват, че екипът на отдел „Киберсигурност“ в ГДБОП ще бъде безкомпромисен към авторите на подобни видеа с фалшиви новини, генерирани с изкуствен интелект. Благодарение на отличното си сътрудничество с български и чуждестранни социални платформи и доставчици на дигитални услуги, органите на МВР блокират и ще продължават да премахват незаконно, измамно или противоправно съдържание, използвано от киберпрестъпници, се казва още в прессъобщението.

От МВР напомнят, че всеки български гражданин, който е станал жертва на киберпрестъпления, може да сигнализира ГДБОП на имейл [email protected].

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X