https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЗаседанието на НС започна с демонстрация на "Възраждане", БСП и ИТН

Заседанието на НС започна с демонстрация на “Възраждане”, БСП и ИТН

В началото на пленарното заседание лидерът на “Възраждане” взе думата и прочете декларация, с която разбуни духовитите в пленарна зала. В края й всички депутати от ИТН, БСП и “Възраждане” застанаха пред парламентарната трибуна и се заканиха заседанията на НС да не продължат нормално докато техният глас не бъде чут.

“Конституционното мнозинство може само да решава кои закони ще важат за него и кои не. Законите важат за гражданите, но не и за конституционното мнозинство. Грубото погазване на законите намери своя апотеоз в беззаконието, на което сме свидетели в последните няколко дни в центъра на София. В центъра на София безчинстват някакви хора въоръжени с флексове”, заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов от парламентарната трибуна.

Той разкритикува и начина, по който се променя Конституцията като по думите му с действията си конституционното мнозинство безпардонно потъпква правата на хората. Според него е крайно време протестът на гражданите да бъде чут.

“Това, което трябва да се направи е протестът да влезе в пленарна зала”, смята той. Костадинов призова всички демократични граждани и свободно мислещи българи да застанат до него на трибуната.

Впоследствие депутатите от БСП, ИТН и “Възраждане” застанаха пред парламентарната трибуна.

“Някой да излезе да обясни това какво е – хепънинг, пърформанс или хор, който ще изпълни някаква песен”, настоя да знае председателят на НС Росен Желязков.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов уточни, че те са пред пленарната трибуна, заради начина, по който се променя Конституцията.

В крайна сметка Желязков пусна депутатите в почивка и свика председателски съвет. Предстои да видим какво ще се разберат лидерите на парламентарните групи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X