https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДемерджиев: Промените в Конституцията демонстрират юридическа некомпетентност и правна неграмотност

Демерджиев: Промените в Конституцията демонстрират юридическа некомпетентност и правна неграмотност

“Промените в Конституцията демонстрират юридическа некомпетентност и правна неграмотност. Измененията са негодни да бъдат наречени съдебна реформа”, заяви бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев в ефира на bTV.

Той определи промените в Основния закон като безсмислени. Демерджиев не вижда в съдебната реформа чрез измененията в Конституцията реални промени, които да променят работата на съдебната власт.

Според него чрез промените в Конституцията ВСС и съдебната система ще работят на тъмно.

Той предупреди, че с двойното гражданство за министри и за народни представители се дава на чужди сили да се инсталират в българската политика.

Демерджиев е на мнение, че службите за сигурност работят добре.

За присъединяването на България в Шенген по въздух и вода Демерджиев коментира, че резултатът е неуспех и капан. Той е на мнение, че правителството е водило унизителни разговори, за да бъде приета България първо в Шенгенското пространство по въздух и море.

Той изтъкна, че охраната на българо-турската граница се влошава щом миграционните центрове за настаняване на нелегалните мигранти са пълни. Австрия, по думите му, която нямала претенции към България по време на управление на служебното правителство, сега заявявала такива към страната ни за начина на управление и опазване на границите ни. За Демерджиев всичко това е неприемливо.

Той отсече, че липсват позициите на вътрешния министър Калин Стоянов и на главния секретар Живко Коцев.

Според Демерджиев ситуацията в Стара Загора, при която мъж загина след гонка с полицията, поразително прилича на случая “Чората”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X