https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДемерджиев: Полицаите с пушки в София показват, че борбата с нелегалната миграция...

Демерджиев: Полицаите с пушки в София показват, че борбата с нелегалната миграция е в центъра й

“Атентатът край Москва не е причината за засилените мерки за сигурност в центъра на София. Вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че това са мерки от друг характер. За мен тези мерки, взети по този начин, са малко странни. Припомням, че през периода на служебното правителство ние снабдихме полицаите на гранична полиция на границата с дълго оръжие. Това оръжие им беше отнето и сега то е дадено на полицаи в центъра на София. Възникват два въпроса. Дали борбата с нелегалната миграция от границата, се пренася в центъра на столицата и дали това не са просто имиджови мерки, които признават сериозен проблем, който се неглижира през цялото време и се прикрива от правителството – неуспехът да се справи правителството с нелегалната миграция”, коментира в “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ бившият вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев коментира засилените мерки за сигурност в столицата наредени от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

“Бдителността трябва да е изключително висока. Средата в която живеем, кървавите атентати, много ясно трябва да дават сигнал на управляващите и на ръководителите на служби колко е опасна средата. Тя не е с дълго оръжие в центъра на София. Когато сме сложили полицаи с пушки в центъра ѝ, ние признаваме косвено, че борбата с нелегалната миграция се пренася в центъра на столицата. Това е скрита работа, която цели установяване на потенциални атентати, тяхното предотвратяване. Трябва много работа, много оперативна работа. Тази работа, за съжаление, аз не я виждам, за сметка на това виждаме подобни демонстрации и разбира се, трябва да се вземат мерки там, където има събиране на хора, там, където има ключови обекти, те да бъдат по-добре защитени, без да се всява излишна паника в обществото”, допълни Демерджиев.

“С тези мигранти проникват много хора, ангажирани било с терористични организации, било с паравоенни организации, било бивши военни. И когато се пропускат мигрантите да преминават безпрепятствено през територията на страната, се пропускат и такива хора – къде се намират те, с какво се занимават те, не може да се установи и се създават предпоставки да се случи нещо подобно, на което станахме свидетели”, уточни той.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X