https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоКметът Пенчо Милков присъства на представянето на нов 3D скенер в русенския...

Кметът Пенчо Милков присъства на представянето на нов 3D скенер в русенския Център по дентална медицина

Центърът по дентална медицина 1 – Русе представи днес закупения от германска фирма нов модерен 3D скенер. По думите на управителя на лечебното заведение д-р Елена Дачева той е първият в България с възможност за висококачествени 2D и 3D изображения. Скенерът разполага с намалена доза на облъчване, благодарение на анатомично адаптирания си обем, и създава триизмерни визуализации, които позволяват прецизно диагностициране за по-точно лечение. Закупуването му е поредна стъпка към модернизацията на Центъра по дентална медицина.

“Една от основните ми цели е да направим общинските структури по-силни и да имат повече собствени възможности чрез предлагане на качествени и модерни услуги. С нетърпение очаквах да представим новия скенер. Той ще даде много повече възможности на стоматолозите, както и на гражданите. Процедурите по обществените поръчки са дълъг процес и затова благодаря на всички, участвали в реализацията”, отбеляза Пенчо Милков.

На представянето присъстваха още зам.-кметът Енчо Енчев и официалният представител за Балканския полуостров на германската компания Алина Попа. Енчо Енчев заяви, че новата апаратура ще бъде в полза за специалистите по дентална медицина, които ще имат възможност да предоставят по-качествени услуги на русенци.

През изминалата година Центърът премина и през процедура по акредитиране като учебна практическа база за обучение на дентални лекари по специалностите “Детска дентална медицина” и “Орална хирургия”. “Център по дентална медицина 1 – Русе” е одобрен за срок от 5 години да поеме практическата подготовка на дентални лекари, заявили своето желание за специализация по двете специалности. Във връзка с това е подписан и договор за обучение на студенти и специализанти с Медицински университет “Проф. Д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

Центърът за дентална медицина става първият провеждащ практическо обучение в Северна България, който си партнира с един от доказалите се медицински университети в страната.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X