https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИзбраха Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии

Избраха Десислава Атанасова и Борислав Белазелков за конституционни съдии

Парламентът избра Борислав Белазелков и Десислава Атанасова за конституционни съдии, и то с мандат 9 години.

Само преди по-малко от седмица Конституционният съд обаче каза, че мандатът на сега избраните няма да е девет години, защото той е започнал през ноември 2021-а и февруари 2022-а.

Въпреки това обаче народните представители гласуваха мандатът на двамата да е девет години. За Белазелков гласуваха “за” 154 народни представители, а за Атанасова 159 бяха “за”. БСП ще обжалва пред КС срока на мандата им от 9 г., обяви Корнелия Нинова.

„Благодаря за високата отговорност и чест, която ми оказахте, като ме предложихте и подкрепихте за член на Конституционния съд“. Това заяви Десислава Атанасова минути след като бе избрана за поста конституционен съдия.

Тя подчерта, че през последните дни за нея са се казали много неща, но всички залата знаят, че е градила името си на честен човек и некорумпиран политик.

„Никога не съм разчитала на потекло и протекции, работила съм принципно и всеотдайно. В политиката, в дебатът се ражада истината и благодаря, че имах възможността в продължение на много години да отстоявам истината в пленарна зала. За мен беше чест, благтодаря ви“, допълни Атанасова.

Тя получи поздравления от цялата парламентарна група на ГЕРБ, от депутати от „Възраждане“, както и от ПП-ДБ.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X