https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИва Митева: Това е по-скоро отстраняване от политическия живот на Десислава Атанасова

Ива Митева: Това е по-скоро отстраняване от политическия живот на Десислава Атанасова

“Аз смятам, че това е по-скоро отстраняване от политическия живот на Десислава Атанасова. Тя е много млада, а според мен КС е място, на което да отидеш последно преди да се пенсионираш. Мисля, че Атанас Атанасов беше по-подходящ за този пост. Борислав Белазелков се беше кандидатирал за конституционен съдия от съдийската квота през 2015 г. Тогава е станал трети и сега, след като се е пенсионирал, опитва да влезе в Конституционния съд през Народното събрание”, каза Ива Митева от ИТН в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

“Конституционният съд все пак е пазител на конституцията. Тук трябваше народните представители внимателно да се вгледат в стенограмите от Великото народно събрание. Там е дадено за пример, че 15 г. стаж е може би твърде малко. Видях, че госпожа Атанасова е на ръба на стажа. Тя има 17 г. и няколко месеца, от които почти всички са в Народното събрание”, коментира тя избора на конституционни съдии.

По думите й ротацията ще мине безпроблемно, както “безпроблемно направиха конституционните промени”.

“Тук въпросът е, че се подценяват позициите в държавата. Генерал Атанасов беше няколко пъти зам.-председател в парламента и видяхме как се справи. Ще бъде интересно в парламента, може би щеше да бъде по-удачен за един друг пост”, заяви Митева.

“Предполагам, че той иска да го заеме, защото дълги години е в политиката и това ще бъде ореола в неговата кариера. Спомням си, че в 47-ия парламент ми казаха, че искам да се кипря като председател на НС. Аз отказах този пост, защото ако исках да се кипря, щях да заема тези постове и да бъда много мила, и добра с всички”, каза още тя.

“В момента много народни представители искат да се кипрят на различни постове. Мисля, че в момента управлението си играе с нервите на българските граждани. Може би тази коалиция си има много висока цена. Вчера чух г-н Иванов да казва, че това управление е било исторически компромис. Да крием жаждата за власт и влияние с исторически компромис – мисля, че вече всички български граждани го разбрахме”, смята Ива Митева.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X