https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИван Иванов: Мерките, предложени на земеделците от управляващите, са палиативни

Иван Иванов: Мерките, предложени на земеделците от управляващите, са палиативни

“Мерките, които кабинетът предлага на протестиращите земеделци, са палиативни”, заяви депутатът от БСП Иван Иванов в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS в коментар за протестите на фермерите.

Иванов обясни, че „протестират всички земеделци, не само зърнопроизводителите”. „Може да се каже, че зърнопроизводителите са в по-малка степен потърпевши. Има чувствителни сектори, за които не знам защо в момента не се говори – като животновъдство, пчеларство, зеленчукопроизводство, които най-много пострадаха. Истината е, че до този момент се работеше върху един механизъм, изработен по времето на нашето управление в това министерство, в рамките на кабинета “Петков”. Както служебните кабинети, така и частично, настоящият работеха по Временна рамка за преодоляване на последствията от войната в Украйна и със средства, които още тогава бяха осигурени”, припомни депутатът.

По думите му “това било напълно нормално и логично, предвид ситуацията с войната в Украйна”, защото последствията, които са се стоварили върху целия сектор били изключително сериозни.

“И този механизъм беше работещ. Ние прогнозирахме тази ситуация. Казахме още по време на приемането на бюджета, ще се стигне до тук, защото финансовият министър спря тези средства, а земеделският не ги защити и беше ясно, че ще се случи това нещо. А сега да се измислят палиативни мерки едва ли е най-добро решение”, категоричен е той. И допълни, че трябва да се настоява за възстановяване на средствата от държавния бюджет в пълния им обем по така наречената Временна рамка за преодоляване на последствията от войната в Украйна.

“Да се решава проблемът на парче е едно изключително лошо отношение”, категоричен е Иванов.

„Много пъти сме казвали, че това порочно управление трябва да свърши час по-скоро. И виждаме, че те сами се движат към този край. Очевидно пазарлъкът за постове, под който прозира желание за влияние в определени сектори и най-вече финансово, няма да свърши добре. Защото порциите във властта явно трудно се разпределят. Всичко е в техните ръце. Ние ще помогнем, с каквото можем, за да приключи това грешно и крадливо управление за България”, посочи той, коментирайки предстоящата ротация в кабинета и въпроса задават ли се предсрочни парламентарни избори.

Иванов коментира и готовността на партията си за едни евентуален вот.

„След подобно управление винаги има резерви, към които можем да се насочим, да разговаряме и да представим своите политики. Тази година предстоят европейски избори. БСП винаги е в готовност. В момента сме в цикъл за номинации за европейски избори, така че това едва ли ще бъде проблем. Важното е държавата да не изпада в по-голяма дупка и криза, която може да задълбочи доста процеси по европейската ни интеграция. В момента навсякъде има протести. Очевидно нищо в държавата не върви, трябва радикална промяна”, подчерта депутатът.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X