https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПревозвачи искат съдействие от Пътната полиция заради фермерските протести

Превозвачи искат съдействие от Пътната полиция заради фермерските протести

Заради фермерските протести в цялата страна, движението на междуселищните автобуси по републиканската пътна мрежа става трудно и бавно, казват превозвачи. В някои от районите в страната няма паралелно трасе за преминаване на автобусите или обход, казват още от бранша.

Превозвачи апелират за съдействие на Пътната полиция, която в първи ден от протестите на фермерите е успяла да осигури кордон за да могат пътническите автобуси да преминат района на блокираните пътища. В конкретния случай от полицията са оказали съдействие в област Ловеч, в района на Ябланица.

През първия ден от протестите на фермерите, закъснението на автобусите е било между от 40 минути до час и половина. Забавянето на движението се отразява както на пътниците, така и на автобусите, които нарушават графиците на пътуване и времето на почивките, каза Теодора Велева, мениджър на голяма транспортна компания.

Протестите на фермерите, бавят най- много движението на автобуси в Русенско, защото на места там не може да бъде осигурен обход:

“Много разчитам на съдействието на органите на реда, да ни помогнат, за да можем да се придвижваме нормално”.

В следващите дни земеделските протести ще се удължават с по час всеки ден.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X