https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНикола Минчев: Не си заслужава заради това неразбирателство да бъдат оставени другите...

Никола Минчев: Не си заслужава заради това неразбирателство да бъдат оставени другите приоритети

“Кой ще е новият външен министър още е предмет на разговори. Надявам се това да бъде акад. Николай Денков. Но има напрежение по темата”, заяви Никола Минчев от “Продължаваме промяната – Демократична България” в ефира на Нова телевизия.

“Надявам се дискусиите да протекат в по-спокоен тон. Не си заслужава заради един министерски пост да бъде спряна работата по други съществени приоритети – попълване на регулаторите, продължаване на съдебната реформа. Не съм казал че отстъпваме. Казвам, че има другите приоритети, които са важни. Нито имаме решение, нито е ставало дума за това в разговор с ГЕРБ – СДС”, каза още зам.-председателят на парламента.

“Аргументът ни акад. Денков да бъде външен министър се корени, че външната политика на държавата ще бъде концентрирана само в ГЕРБ-СДС”, уточни Минчев.

Минчев изрази надежда, че тази година ще има само евроизбори. “Това не е политическата перспектива за страната. Не мисля, че нови избори ще доведат до по-позитивна ситуация”.

По думите от ПП-ДБ не са предлагали други министерства на ГЕРБ в замяна на МВнР.

И добави, че се очакват минимални промени при ротацията. “Не мога да кажа конкретни имена. Да кажа предварително нечие име без да е официализирано не е професионално. Ротацията означава нов кабинет, на практика идеята е да продължи работа по същия начин. Самата ротация да остане формалност, отколкото голяма съществена промяна”, коментира още Минчев.

 

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X