https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКирил Вътев: Всичко, договорено в петък, бе оформено окончателно

Кирил Вътев: Всичко, договорено в петък, бе оформено окончателно

“Всичко, за което се бяхме разбрали в петък, днес беше оформено окончателно с юристи, за да има приличен вид. По същество нови неща няма. В понеделник в 12 ч. ще дойдат протестиращите представители на две организации, ще се срещна и с тях”, заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев след срещата със земеделците, продължила повече от четири часа.

„Обединени земеделски производители” и „Български фермерски съюз” пожелаха среща и ще дойдат в министерството. Другите дойдоха, опитахме се да направим смислен разговор, те казаха, че е било късно и идват, за да ми искат оставката”, посочи министърът.

“Има едни правила, които ги наложихме и някои хора не се съобразяват. Ако ви покажа списъка с браншовите организации, на които искахме да се легитимират с: последно отчетно събрание, членска маса, платила три години назад членски внос, което сочи, че имаш постоянно членове, ще ви заболят главите. От друга страна, правилата са такива – всеки, който е изпратил желание за среща с определени проблеми и предложения, е дошъл и сме направили разговор”, уточни Вътев.

Представител на земеделците обясни, че това е била една техническа среща.

„Списък от нещата в петък е изпратен в Министерски съвет. Очакваме резултатите от там. Финализирането на споразумението ще научите в понеделник следобед, когато очакваме покана при министър-председателя”, посочи той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X