https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗапочва поредната среща при министъра на земеделието Кирил Вътев

Започва поредната среща при министъра на земеделието Кирил Вътев

Започва поредната среща при министъра на земеделието Кирил Вътев. Две от браншовите фермерски организации, които продължават протестите, са при него на преговори.

Следобед би трябвало да бъде подписан и финалният вариант на споразумението, в което са записани компенсациите и обещаните законови промени за земеделците.

“Тук заставаме онези неправителствени организации от аграрния сектор, които не бяха допуснати до преговорите. Които, според мнението на министъра, не са истински и които не са от удобните”, посочи Венцислав Върбанов – Асоциация на земеделските производители, предава БНТ.

“Министърът вчера в изявлението отново излъга: “Те нищо не искаха от мен, искат ми оставката”… Ние искахме това, което сме написали, и нямаме нито един отговор, нито един. Нито от МЗХ, нито от премиера. Моята ферма е на 3 км от Румъния. Аз с какво съм по различен – на кого да продам млякото, че да предпочетат да минат през моста и да вземат 780 евро на една крава, там по трите обвързани субсидии, които са достъпни?”, попита Димитър Зоров – Асоциация на млекопреработвателите.

“Този път протестът няма да бъде мирен. Аз и колегите си поемаме отговорността, извиняваме се на обществото. Нашите хора са убедени, че това трябва да бъде прекратено. Незабавно се отправяме към премиера с молба, за да тръгнем да работим всички за спасяването на българското земеделие”, коментира Бойко Синапов – Обединени български животновъди.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X