https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКрими"Гадатели" от сайт за астрология месеци наред изнудват жена

“Гадатели” от сайт за астрология месеци наред изнудват жена

48-годишна жена от Шумен е изнудвана за пари месеци наред от „гадатели“, съобщиха от полицията.

Тя е подала сигнал на 9 февруари.

Случката е започнала през юни миналата година. Жената се е свързала със сайт за астрология, който е предлагал и гадания с карти.

След комуникация с хора от сайта, поискала да ѝ гадаят с карти. Цената, която обявили от сайта за услугата е била 4 000 лева. Тя е казала, че не разполага с такава сума.

Услужливо „гадателите“ й предложили да намалят цената на 800 лева. Условието за „ексклузивната“ цена е било да си направи видео без дрехи и да им го изпрати.

Жената се е съгласила. Веднага след като им е изпратила видеоклипа, те са започнали да я изнудват. Поискали сумата от 10 000 лева, за да не публикуват видеото в интернет.

До началото на февруари тя е превела на вноски сумата от 2 000 лева, но заканите продължавали. По случая се води разследване.

Органите на реда напомнят на хората да не бъдат доверчиви при комуникацията си с непознати в интернет, да не предоставят лични данни, свои снимки и да не вярват на много „изгодни“ предложения.

През годините измамниците стават все по-ловки и хитри. Ориентират се бързо в динамичната среда и предвид търсенето на определени услуги изготвят хитри схеми за сценарии за измами. Последните измами са чрез различни приложения в социалните мрежи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X