https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКирил Петков: Найо ми каза да кажа на Борисов, че правителството ще...

Кирил Петков: Найо ми каза да кажа на Борисов, че правителството ще има, когато има симетрия

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отвърна в шеговит дух на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че кабинет след ротацията ще има, ако се договори “симетрия”, предаде БГНЕС.

Използвайки ПР-а на ПП Найо Тицин, към когото Борисов се обръща поименно при всеки свой коментар в парламентарните коридори, Петков заяви:

“Найо ми каза да предам на Борисов да не се притеснява толкова много. Голяма част от бъдещето на това правителство, което ще се случи, ще се случи, когато имаме симетрия. Министърът на МВР е на ГЕРБ, така че няма нужда да се правим, че не е. Найо ми каза, че най-важно е за бъдещето назначение в регулаторите да има наистина независими хора”.

“Найо ми каза, че когато си бил вече премиер спокойно можеш да си външен министър, защото човекът, който държи най-важните дипломатически отношения в една държава е премиерът”, добави Петков.

“Найо ми каза, че наистина има доверие на Мария Габриел и Николай Денков и Найо препоръча и на мен и на Борисов да изчакаме докато те дадат крайните си становища за министрите”, посочи съпредседателят на ПП-ДБ. Той увери, че не е взел нито стотинка освен заплатата си като депутат. Според него и останалите му съпартийци от ПП-ДБ по никакъв начин не са замесени в корупция.

“В тази политическа конкуренция всеки се дебне толкова много, че това е може би най-бързият начин да изчистим всякакви съмнения за корупция между политическите партии”, смята Петков. Според него това премахва шансът за корупция на най-високите нива в държавата, но трябва да се работи по решаване на този проблем и по най-ниските нива.

Петков подчерта, че те трябва да оставят Габриел и Денков да работят в тандем, а не да им се месят с препоръки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X