https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЮлиян Попов: Трябва реформация на социално поносимата цена

Юлиян Попов: Трябва реформация на социално поносимата цена

“Трябва реформация на социално поносимата цена. За целта-законодателни промени. Декарбонизацията да се извършва в синхрон с индустриалните предприятия. Електрификацията на отоплението е неизбежен процес”. Това заяви министърът на околната среда и водите Юлиян Попов по време на дискусия с Министерството на енергетиката.

“Трябва сериозна реформация на социални поносимата цена, защото тази цена е антисоциална-облагодетелства богатите. За целта трябват законодателни промени”, смята министърът.

Той бе категоричен, че трябва да електрифицираме транспорта, но и отоплението. “Електрификацията на транспорта вече се случва, но трябва и и на отоплението, защото електрификацията на отоплението е неизбежен процес”, подчерта министърът.

Относно плана за декарбонизация Юлиян Попов подчерта, че МОСВ работи с най големите индустриални предприятия относно реализацията ѝ.

“Тук е важно да подчертаем, че декарбонизацията трябва да се осъществява в синхрон с индустрията”, коментира екологичният ни министър.

Ива Петрова, заместник-министърът на енергетиката, също засегна темата за декарбонизация, като заяви, че в пътните карти за нейната реализация се залага визията, че до 2025г. България ще продължава да разчита на съществуващите мощности. “Постепенно въглищните производства започват да се заместват от възобновяемите източници. В краткосрочен план се предвиждат съхранение на батерии, в дългосрочен-мощности като ПАВЕЦ”, смята заместник-министърът.

Тя допълни, че трябва да има сигурни доставки на достъпни цени за всички потребители. “В този контекст мисля, че се справяме”, смята Петрова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X