https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиБойко Рашков: На мен ми се струва, че до този момент службите...

Бойко Рашков: На мен ми се струва, че до този момент службите на МВР изобщо не са работили по Божанов

„На мен ми се струва, че до този момент службите на МВР изобщо не са работили по Божанов. Оттук всеки разумен човек може да помисли дали той не е бил с чадър от органите на МВР, с чадър от органите на прокуратурата, за да може да извършва такава престъпна дейност пред очите на множество български граждани“.

Това каза в интервю за bTV бившият вътрешен министър, а сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков във връзка с показно убития Мартин Божанов-Нотариуса.

Според него парламентарната комисия, създадена да проверява фактите и обстоятелствата по случая „Нотариуса“, трябва да се занимава и с „дейността на друг подобен криминален елемент – Петьо Петров, с прякор Еврото“.

„И единият, и другият са били свързани с обикновени прокурори, със служители на МВР, а така също и с хора от върховете на прокуратурата“, коментира Рашков.

Той напомни и за информацията, че в един период от време Божанов е бил в близки отношения със съпругата на Петьо Петров-Еврото.

„В медийното пространство бяха публикувани снимки на едно много приятелска здрависване на Сарафов (и.д главен прокурор Борислав Сарафов) с Пепи Еврото. Освен това съпругата Петьо Петров-Еврото свидетелства по наказателното производство в Районната прокуратура за това, че заведението на Еврото, известно като „Осемте джуджета“ е било посещавано от много прокурори и съдии, включително и от най-високите ръководни нива на българската прокуратура“, припомни още депутатът от ПП-ДБ.

Относно това дали Мартин Божанов е бил сътрудник на МВР Рашков коментира, че това може да се разбере, ако парламентът попита вътрешния министър.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X