https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМария Габриел: Няма да подпиша така наречения меморандум

Мария Габриел: Няма да подпиша така наречения меморандум

Няма да подпиша така наречения меморандум. Всичко си има граници. Той влиза в противоречие с българската Конституция. Не приемам държавата да се управлява при тотално неспазване на фундаментални принципи на демокрацията. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в свое извънредното изявление.

“Търпеливо и умишлено не коментирах предложенията за ротация както от премиера Николай Денков, така и от ПП-ДБ. Достатъчно дълго слушах коя е подходящата позиция за Мария Габриел и как трябва да се случат нещата. Чух идея да си сменим местата и екзотиката за още едно министерство, за да има за всички място. Излизам от среща с посланиците на ЕС и САЩ, на която им казах как аз разбирам управлението на държавата”, обясни вицепремиерът.

Намирам го като меморандум и опит да променяме закони, според партийните си интереси. Той е опит за политическа търговия”, посочи тя.

“Черно на бяло е разписано, че външната политика ще се води на два гласа”, каза Габриел.

“Аз не разбирам на всеки 9 месеца ли ще се подписват меморандуми?”, запита тя.

“Напомням, че споразумението и управленската програма, по която и сега правителството работи, бяха изготвени съвместно от двете коалиции. Върху тях дни наред работиха дни наред депутатите по ресори от двете коалиции. За всички е ясно, че документ, разработен само от едната страна и изпратен на другата по приложение за чат, не цели постигане на съгласие. Това е саботиране на процеса по разговорите и е проява на всичко друго, но не и на желание за продължаване на съвместното управление. Заради всичко това, уведомявам всички, че аз няма да сложа подписа си под така наречения меморандум предложен от ПП-ДБ”, заключи Габриел.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X