https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБСП обсъжда сваленото доверие от общинските съветници на партията в СОС

БСП обсъжда сваленото доверие от общинските съветници на партията в СОС

Националният съвет на БСП ще проведе заседание, за да обсъди реакцията на партията към общинските съветници на БСП в СОС.

Ръководството на партията обяви, че сваля политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни наказания.

Съветниците от БСП подкрепиха кандидатурата на “Продължаваме промяната-Демократична България” и “Спаси София” Цветомир Петров за председател на СОС, вместо да издигнат и подкрепят свой кандидат, както бе спуснато от партията. Причина за сваленото доверие от страна на ръководството на партията бе, че подкрепилите новия председател на СОС вече “не представляват партията”.

От “Позитано” 20 обявиха, че категорично се разграничават от действията на общинските си съветници, които подкрепиха тази кандидатура.

След реакцията на ръководството на БСП, множество районни организации в столицата разпространиха декларации, в които заявиха, че не приемат свалянето на политическо доверие от общинските съветници от страна на Изпълнителното бюро, и изразяват категоричната си подкрепа за представителите на местна коалиция “БСП за България” в Столична общината, както и на ръководството на Градския съвет на БСП в София.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X