https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПетков за коалиционното споразумение: Призовавам ГЕРБ да работят по-бързо и по-старателно

Петков за коалиционното споразумение: Призовавам ГЕРБ да работят по-бързо и по-старателно

Съпредседателят на ПП Кирил Петков иска от ГЕРБ да изготвят коалиционното споразумение по-бързо и да разговарят още този уикенд.

“Не съм гледал пресконференцията на г-н Борисов. Разбрах, че ще отнеме 10 дни да се изработи коалиционното споразумение. За мен е много важно да се работи по-бързо. Знам, че има три дни почивни, не трябва да са почивни за хората, на които цялата държава стои на раменете им. Аз бих призовал ГЕРБ да работят по-бързо, по-старателно, така че да имаме възможността да седнем да разговаряме още този уикенд”, обяви той часове, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че подготвят коалиционно споразумение, което ще е готово до 10 дни.

“Не трябва да чакаме конференция на Европейската народна партия и каквото и да е било. Трябва да седнем да говорим и да преговаря”, подчерта Кирил Петков.

Той подчерта, че не може да приеме или да отхвърли нещо, което не са прочели.

“Това, с което съм съгласен от това, което той каза е, че хората не отиват на избори, за да гласуват за регулатори. Точно това е проблемът. Проблемът е, че ако хората ходеха да гласуват за регулатори, нямаше да им се вдига цената на ток”, каза още той.

Съпредседателят на ПП заяви отново, че на 6 март Николай Денков ще си подаде оставката и, че няма време.

“Ние искаме правителството да продължи. Ние вярваме на Мария Габриел. Ние сме хора, когато си дадем думата, си я спазваме”, категоричен бе той.

Петков посочи, че разговорът за министри става второстепенен, ако нямат ясен отговор за регулаторите, Висшия съдебен съвет и службите. И обяви, че още вчера е изпратил SMS и е звъннал на Бойко Борисов.

„И му казах, че е време да седнем да говорим, стига толкова медийни изяви, цялата държава нас чака”, поясни съпредседателят на „Продължаваме Промяната”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X