https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусия към НАТО: Ще се самоубиете, ако изпратите войски и ракети с...

Русия към НАТО: Ще се самоубиете, ако изпратите войски и ракети с голям обсег в Украйна

Планът за създаване на коалиция от държави за доставка на ракети с голям обсег на Киев с цел поразяване на отдалечени цели на руска територия, обявен от френския президент Еманюел Макрон, е самоубийствен.

Макрон, който също говори за възможността за изпращане на западни войски в Украйна, трябва да използва главата си за по-рационални мисли, които са по-безопасни за Европа. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от агенция ТАСС.

Макрон заяви, че в бъдеще не е изключено сухопътни сили на НАТО да бъдат изпратени в Украйна, но тази идея вече беше отхвърлена категорично от НАТО. В същото време Лавров каза, че не трябва да се отдава особено значение на срещата в Париж за Украйна, която се проведе на 26 февруари. Тъй като „французите и президентът Макрон по принцип много държат да свикват различни събития, без да се интересуват дали нещо ще се случи след това или не“, каза руският дипломат. Според Москва „не всички в Европа“ харесват идеята на Украйна да бъдат изпращани още оръжия.

Кремъл по-рано днес предупреди, че ако европейските членове на НАТО изпратят войски да се бият в Украйна, това ще направи неизбежен конфликта между Русия и НАТО. “Самият факт на обсъждане на възможността за изпращане на определени контингенти в Украйна от страните от НАТО е много важен нов елемент”, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Запитан за казаното от Макрон, Песков заяви пред репортери, че ако се случи така, че войските на член на НАТО се сражават в Украйна, то разговорите ще трябва да се променят към неизбежността от конфликт между НАТО и Русия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че военният съюз няма планове да изпраща бойни подразделения в Украйна на фона на съобщенията, че някои западни страни може да обмислят изпращането на войски в опустошената от война страна. Столтенберг каза, че “съюзниците от НАТО предоставят безпрецедентна подкрепа на Украйна. Ние правим това от 2014 г. и я засилихме след пълномащабната инвазия. Няма обаче планове за разполагане на бойни подразделения на НАТО на място в Украйна”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X