https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоРусе ще отбележи 3 март с богата програма

Русе ще отбележи 3 март с богата програма

В чест на националния празник 3 март и 146 години от Освобождението на България Община Русе организира поредица от празнични събития.

В 11:30 ч. пред Паметника на свободата по традиция ще се проведе тържествената церемония по приемане на почетния караул и поднасяне на венци и цветя. Русенската Света Митрополия ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен за падналите за Освобождението на родината, а празнично слово ще произнесат кметът Пенчо Милков и областният управител Данаил Ковачев.

От 12:30 ч. в Голямата зала на Доходното здание е концерт-спектакълът „Поклон и памет” с участието на изпълнители и състави от Общинския младежки дом, Общинския детски център за култура и изкуство и Фолклорен танцов театър „Найден Киров“.

От 18 ч. в Камерна зала на Доходното здание актьорите от Драматичен театър „Сава Огнянов“ ще представят постановката „Епопея на забравените“ по Иван Вазов.

Клуб за народни танци „Родолюбец“ кани всички русенци и гостите на града да се хванат на най-дългото хоро. Танцьорите ще очакват любителите на българския фолклор от 12 до 14 ч. в Парка на младежта, в района на Вазата.

Заявки за поднасяне на венци и цветя пред Паметника на свободата се приемат на имейл [email protected] до 1 март включително.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X