https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоОфициални чествания в Русе по случай 3 март

Официални чествания в Русе по случай 3 март

В Русе празникът започна край Паметника на свободата с тържествената церемония по приемане на почетния караул. Епископ Макарий от Русенската Света Митрополия отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен за падналите за Освобождението на родината.

Областният управител на Русе Данаил Ковачев и кметът Пенчо Милков произнесоха празнични слова. Бяха поднесени венци и цветя, както от институции, така и от много граждани, дошли с децата си на тържеството.

Играеше се и най-дългото хоро, организирано от клуба за народни танци „Родолюбец” кани всички русенци и гостите на града да се хванат на най-дългото хоро. Танцьорите очакват любителите на българския фолклор от 12:00 до 14:00 ч. в Парка на младежта.

Празничната програма в града продължава с концерт-спектакъла „Поклон и памет”, с участието на изпълнители и състави от Общинския младежки дом, Общинския детски център за култура и изкуство и Фолклорен танцов театър „Найден Киров”. а вечерта актьорите от Драматичен театър „Сава Огнянов” ще представят „Епопея на забравените” по Иван Вазов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X